Ophaaldienst Byewaste in heel Capelle actief

KBO-PCOB Capelle aan den IJssel  » KBO PCOB »  Ophaaldienst Byewaste in heel Capelle actief

In mei vorig jaar startte Byewaste in enkele wijken van Capelle met het ophalen aan huis van afgedankte boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed, textiel en kleine gebruiksvoorwerpen. Door het grote succes is de ophaalservice uitgebreid en kunnen nu alle Capellenaren van Byewaste gebruik maken.

Wethouder Marc Wilson ging mee met de eerste ophaalronde in Schollevaar

Wethouder Marc Wilson mee op pad met de eerste ophaalronde in Schollevaar (foto: Jan Kok)

Wethouder Afvalinzameling Marc Wilson is blij met de uitbreiding van de service: “We willen in Capelle minder restafval en meer hergebruik van spullen. In ons Afvalactieplan staan verschillende maatregelen om te zorgen dat de Capellenaar het afval beter kan scheiden en dat we meer recyclen. Want het verbranden van restafval is slecht voor het milieu en kost ook nog eens veel geld.  Byewaste maakt het de Capelse bewoner heel makkelijk om te recyclen. Daarom hebben we Byewaste de opdracht gegeven om nu in heel Capelle de dienst te leveren. Zo krijgen veel bruikbare spullen een tweede leven!”

Meer hergebruik, minder restafval

Afgedankte spullen, zoals boeken, (kleine) elektrische apparaten, speelgoed, textiel en kleine gebruiksvoorwerpen zijn materialen die nog vaak bij het restafval belanden. Met het gratis thuis ophalen van deze spullen wordt het voor de inwoners makkelijk om deze spullen te scheiden. Byewaste komt langs op een voor de bewoner geschikt moment. De opgehaalde spullen worden indien nodig gerepareerd en verkocht door kringloopwinkel Het Goed. Wat niet meer hergebruikt kan worden, gaat naar het afvalbrengstation in Capelle om aan te bieden voor recycling. Startup en milieuorganisatie Byewaste heeft een handige app ontwikkeld om een ophaalafspraak te maken. Afgedankte spullen zijn zo altijd grondstof voor nieuwe materialen. Daarmee wordt de hoeveelheid restafval in Capelle verminderd.

Hoe werkt het?

Een afspraak maken om de spullen aan huis op te laten halen gaat via de Byewaste-app (voor iOS en Android). Deze is gratis te downloaden. Wijken die nu voor het eerst mee gaan doen, krijgen een informatiepakket. Daarin zit ook een sticker. De spullen die opgehaald moeten worden, mogen in een eigen zak of doos waar de sticker opgeplakt kan worden. Vervolgens kan de bewoner de spullen op de ophaaldag voor zijn of haar deur plaatsen, zodat kringloopwinkel Het Goed de spullen kan ophalen. Thuisblijven is niet nodig.

Uitsluitend boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed, textiel en kleine gebruiksvoorwerpen kunnen met deze service worden opgehaald. Grote nog bruikbare spullen kunnen Capellenaren inleveren bij de kringloopwinkels.


Show Buttons
Hide Buttons