HULP NODIG MET UW PC OF TABLET?

De KBO organiseert geen eigen computercursus voor leden in Capelle aan den IJssel. In onze gemeente zijn gelukkig een aantal mogelijkheden om hulp bij het dagelijks gebruik van uw tablet of smartphone te ontvangen.
Hieronder een aantal mogelijkheden voor een cursus of extra ondersteuning bij pc-gebruik :

  Leercentrum Capelle

 • Leercentrum Capelle bestaat uit een aantal enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om aan leeftijdgenoten les te geven.

 • Onze doelstelling is voor een betaalbare prijs de senioren helpen bij computer probleempjes d.m.v. een cursus. Wij doen dit door het geven van korte cursussen.
 • De cursussen worden 1x per week gegeven in ons lokaal in De Vijverhof tijdens een ochtend of middag gedurende 4 aaneengesloten weken omdat we weten dat senioren een druk bestaan hebben en vaak niet lang een cursus kunnen/willen volgen en proberen in de cursusduur handvatten te geven zodat u thuis kunt computeren.

  • In de Basiscursus windows 10 wordt daarom al veel aandacht gegeven aan Mappen en bestanden.
  • In de Basiscursus IPAD wordt veel aandacht gegeven aan het omgaan met uw eigen IPAD.

  Cursus-Programma 2020

  De man die u alles kan vertellen over ons Leercentrum en de aangeboden computercursussen is John Noorlander. Hij kan u inschrijven voor een computercursus of workshop en in overleg bepalen welke computercursus nog cursisten kan gebruiken.

  De Stichting Leercentrum Capelle is onderdeel van het Seniorweb. Om aan onze cursussen deel te nemen hoeft u geen lid te zijn van het Seniorweb. Iedereen is welkom. Om u in te schrijven voor een computercursus of workshop kijkt u eerst even op ons cursusprogramma en stuur een mail of bel : 

  Meer informatie?

  Mail naar: j.noorlander@casema.nl Voor inlichtingen of inschrijvingen bel:010-8887765.
  Voor meer informatie kijkt u op: www.stichtingleercentrumcapelle.nl John Noorlander 010-8887765

  Locatie

  De Vijverhof/Trefpunt, Reigerlaan 251, 2903 LJ, Capelle aan den IJssel.

  Zie de website www.stichtingleercentrumcapelle.nl voor het verkrijgen van inlichtingen e.d. Alle hier genoemde cursusprogrammas zijn onder voorbehoud. Als er te weinig aanmeldingen voor een cursus zijn dan houden wij ons het recht voor om een cursus te veranderen. Voordat u zich opgeeft kunt u het beste contact met ons opnemen.

 • PCOB Leercentrum in Nieuwerkerk aan den IJssel

  NIEUW! MINICURSUS FOTOBEWERKING OP DE TABLET (IPAD EN ANDROID)

  Dit seizoen starten we met een cursus voor iedereen die plezier heeft in het
  fotograferen m.b.v. zijn/haar tablet en die de gemaakte foto’s graag wil bewerken of
  verbeteren op die tablet.

  Tijdens de eerste bijeenkomst maakt u kennis met de basisfuncties van de gratis app ‘Aviary’: foto’s automatisch verbeteren, bijsnijden, focus gebruiken, foto’s draaien en rechtzetten, handmatig corrigeren In de tweede les wordt dit uitgebreid met de functies Lijnen en teksten toevoegen, effecten, rode ogen corrigeren, retoucheren, bijzondere effecten en collages maken.
  Tenslotte een kennismaking met de (gratis) app ‘CEWE-fotoboek’. Voor data, zie cursus F.

 • DIGITAAL SPREEKUUR!

  (in De Batavier, in samenwerking met bibliotheek Nieuwerkerk aan den IJssel)

  Iedere 2e en 4e donderdag van de maand wordt er van 14.00 – 16.00 uur een inloopspreekuur georganiseerd voor iedereen met vragen over het gebruik van hun tablet (iPad of Android), smartphone of laptop. Voor de bemensing van dit spreekuur (ook wel Tablet Café genoemd) werken de vrijwilligers van de bibliotheek samen met enkele van onze vrijwilligers.

  meer informatie?

  U bent hartelijk welkom op De Vijf Boeken 12 in Nieuwerkerk a/d IJssel (1e verdieping kantoor-gebouw fa. Anker, tegenover molen Windlust)

 • Bibliotheek aan den IJssel

  Cursus Klik & Tik

  Dé cursus die jou als beginner op het internet alle handvatten geeft die je nodig hebt om goed en veilig gebruik te kunnen maken van het web.

  Wat leer je in de cursus?


  Om goed te kunnen werken op internet, is het leren omgaan met de muis cruciaal. Gestart wordt daarom met muisoefeningen. En, om zo goed en snel mogelijk informatie te vinden op internet gebruiken we een zoekmachine. We besteden aandacht aan de zoekmachine Google en voorzien je hierbij van handige tips.
  We bekijken websites en gaan er mee aan de slag. Ook e-mailen is een onderdeel van deze cursus.

  Logisch, want e-mailen is bijna niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. En wat is downloaden eigenlijk? Het opslaan van documenten en het versturen van een e-mail met een bijbehorend document vormt ook onderdeel van de cursus.

  Kosten

  De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van twee uur met kleine groepen Je gebruikt daarbij de computers in de bibliotheek. Deelname aan deze cursus bedraagt € 15,00 voor leden en € 20,00 voor niet-leden. Betaling gaat contant bij de eerste les. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat!

  Data

  De eerstvolgende cursus start in Krimpen aan den IJssel op 20 september en in Capelle aan den IJssel op 30 oktober 2017.

 • Internetcafé Schenkel

  Voor gratis computergebruik en computerlessen voor buurtbewoners van Capelle-Schenkel

  Openingstijden:

  Iedere Dinsdag en Donderdag , ‘s middags van 16.00 tot 18.00 en ‘s avonds van 19.00 tot 21.00 uur

  Locatie

  Bongerd 8,
  2906 VK Capelle aan den IJssel
  (naast de Openbare Basisschool KLIM-OP)

  Meer informatie?

  Wil Hollink: telefoon 06-53 10 36 49

  Obs Klim-Op: 010 – 4507840

  Vrije inloop

  U kunt ook terecht als u vragen heeft over computers en alles wat daarbij komt kijken. En met een beetje geluk is er nog koffie ook! Op dinsdag en donderdagavond tussen 19.00 uur en 21.00 uur is er vrije inloop en kunt u gratis gebruik maken van de aanwezige computers of laptops . Dit kan handig zijn voor als u zelf geen computer of internetaansluiting heeft en u wilt bijvoorbeeld naar vacatures of andere informatie zoeken .

  Of misschien wilt u gewoon zo maar wat “Googelen” ,”Facebooken “,of YouTube- filmpjes kijken. Dat kan natuurlijk ook.

  Maar ook voor scholieren kan het internetcafé een uitkomst zijn. Als er bijvoorbeeld een verslag of PowerPointpresentatie gemaakt moet worden voor school maar de computer thuis is bezet ,of niet aanwezig. Lopen er thuis luidruchtige familieleden rond, waardoor je je niet kunt concentreren? Dan is het waarschijnlijk de moeite waard om even naar het internetcafé te komen .Het is daar misschien een stuk rustiger.

  Elke dinsdag en donderdag kunt u gratis computerles krijgen in ons internetcafé. Tussen 16.00 en 18.00 wordt er cursus gegeven. Tussen 19.00 uur en 21.00 uur is er vrije inloop en kunt u met uw computervragen ook in het café terecht.
  Het internetcafé is gevestigd in onze locatie Bongerd. Neem gerust contact op met de school of met de coördinator Wil Hollink: telefoon 06 – 53 10 36 49

  Locatie in Schenkel

  Obs Klim-Op,
  Bongerd 8,
  2906 VK Capelle aan den IJssel

  website :< href= "//www.internetcafeschenkel.nl"> www.internetcafeschenkel.nl

 • De Serre Oostgaarde

  hulp-op-pc

  Iedere maandagochtend is er een computerinloop in locatie De Serre, Beemsterhoek 339 Capelle aan den IJssel (Oostgaarde).

  Zijn er problemen met uw mail of internet op uw eigen pc of tablet? Komt dan gerust eens langs voor gratis hulp over al uw vragen over het instellen van uw email, het surfen op internet, WIFI verbindingen die thuis niet werken, of andere vormen van persoonlijke begeleiding in het (eerste) gebruik van uw pc of tablet.

  Ook de leden van KBO zijn hier van harte welkom!

  Meer informatie is te verkrijgen bij:

  De heer Leo Schoonmade
  010-4500964 / 0611062926
  laschoonmade@hotmail.com

  Kennismakelaars in Capelle Middelwatering

  Ook hier worden regematig PC cursussen en inloopuren voor tabel-gebruik georganiseerd

  Stichting Kennismakelaars, Wijkpunt Torenhof
  Torenhof 1,
  2903 CD Capelle aan den IJssel
  Telefoon: 010 751 5500

  Delen !