Het bestuur denkt voortdurend na over voor leden passende activiteiten in een jaar. Zo wordt gedacht aan het organiseren van een aantal thema-ochtenden over actuele onderwerpen. Hiervoor kunnen gastsprekers worden uitgenodigd die in een zaal tot maximaal 30 tot 40 aanwezigen hun kennis uitdragen over actuele en relevante onderwerpen zoals de OV ChipCard, electronische belastingaangifte 2016 , DiGiD, cursus rouwverwerking of een basiscursus internet met behulp van een eigen tablet.

Laat als lid van de KBO gerust uw mening horen, ieder onderwerp is in principe bespreekbaar!

Wat is er te doen in Capelle aan den IJssel?

In Capelle aan den IJssel worden het hele jaar door door talrijk vrijwilligersorganisties activiteiten en evenementen georganiseerd. Kijkt u vooral op de website www.watisertedoenincapelle.nl

Sport voor Ouderen

Ook op sportief niveau zijn er voor Capelse senioren veel mogelijkheden georganiseerd door Sportief Capelle.

LOGO FITPLUS CAPELLE

Dat voldoende sporten en bewegen goed is voor iedereen, hoeven wij u waarschijnlijk niet te vertellen. Sporten houdt het lichaam in vorm, verhoogt de stofwisseling, is een basis voor sociale contacten, vermindert stress en het is ook gewoon… leuk! Kortom: sporten en bewegen maakt een mens gelukkiger.

Of en hoeveel u sport is uiteraard uw eigen beslissing. Bij deze afweging kunnen voor sommige mensen vragen bestaan zoals: Beweeg ik genoeg en hoe is het gesteld met mijn uithoudingsvermogen? Ik sport niet omdat ik lichamelijke klachten heb, maar welke manier van bewegen kan ik nog wel? Is het voor mij medisch verantwoord om te sporten? Ik sport regelmatig, is het mogelijk om mijn conditie te testen?

Deze vragen, en misschien nog andere, kan Sportief Capelle samen met u beantwoorden.

De OpstapBus

De OpstapBus bezorgt ouderen uit Capelle een leuk uitje door ze mee te nemen voor boodschappen naar de winkelcentra van Capelle en naar uitstapjes. Aanmelden voor de uitstapjes kan door te bellen met het VrijwilligersInformatiePunt, 010 – 264 02 20. De OpstapBus is een belangrijke voorziening voor ouderen in Capelle. De bus wordt gerund door een groep enthousiaste vrijwilligers.

Het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds biedt een helpende hand aan oudere mensen in Nederland. Het fonds biedt veel activiteiten om te zorgen dat men zichzelf goed kan blijven redden, nieuwe sociale contacten opdoet en gezond ouder kan worden. Voorbeelden zijn de jaarlijkse Kerstdiners of de OuderenOmbudsman die u de weg wijst bij vragen, klachten of zorgen over allerlei onderwerpen.

De OuderenOmbudsman (tel. 0900 – 60 80 100, € 0,05 pm) is van maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 bereikbaar voor informatie, advies of een gesprek. Zie www.ouderenfonds.nl voor meer informatie.

Delen !