Informatiesysteem MeldDesk verwerkt meldingen efficiënter

Vanaf maandag 29 april werkt gemeente Capelle aan den IJssel met een nieuw informatiesysteem voor het registreren, verwerken en afhandelen van uw meldingen over de openbare ruimte. Door de overstap naar MeldDesk krijgen wij ook beter inzicht in het aantal en soort meldingen.

De voordelen van Melddesk voor u én de gemeente op een rij:

 • Sneller en efficiënter:
  in MeldDesk is het doorzetten van een melding voor een groot gedeelte geautomatiseerd, waardoor wij sneller en efficiënter op meldingen kunnen reageren.
 • Betere terugkoppeling:
  in het oude systeem werden meldingen gedeeltelijk handmatig verwerkt in het meldsysteem. Terugkoppeling naar u als inwoner was niet of nauwelijks mogelijk. Via Melddesk kunnen we u wel terugkoppeling geven.
 • Beter overzicht per gebied:
  in Melddesk is het mogelijk om goede analyses te maken van problemen in de buitenruimte. Zo zien wij sneller wanneer er meerdere meldingen in één gebied zijn en wat de aard van de meldingen is. Dit geeft een beter beeld van de situatie in de buitenruimte.
 • Voorkomen van herhaalmeldingen:
  meldingen van verschillende inwoners over hetzelfde probleem kunnen we goed aan elkaar koppelen. Zo zien we meteen wat er aan de hand was bij een eerdere melding.
 • Snel en eenvoudig een melding doorgeven!
  Via Melddesk kunt u snel en eenvoudig een melding over een probleem in de openbare ruimte aan ons doorgeven.


Hoe werkt het?

 • Stap 1: Omschrijf duidelijk wat er aan de hand is en op welke locatie. Maak eventueel een foto van de situatie.
 • Stap 2: Op de kaart van uw buurt/wijk kunt u zien welke meldingen er op een bepaalde locatie al zijn gedaan. En ook wat de status van deze melding is. Zo ziet u direct of de melding die u wilt doen, al door iemand anders is doorgegeven.
 • Stap 3: Mogelijkheid tot anoniem melden. U bepaalt zelf of u uw persoonlijke gegevens (naam, adres) bij een melding wilt invullen.

Als u uw gegevens invult, kunnen wij u benaderen voor meer informatie over de aard van de melding. Ook informeren we u over de afhandeling en status van de melding. Als u anoniem een probleem meldt, krijgt u geen terugkoppeling van ons over uw melding.

App
Naast het online melden van een probleem in de buitenruimte, kunt u uw melding ook via een app doorgeven. Download hiervoor in de Google Playstore of de Apple App Store de Mijngemeente app.

Dankzij uw meldingen houden we Capelle schoon, netjes en veilig!