Digitaal meedoen

´Digitaal Meedoen is een initiatief van gemeente Capelle aan den IJssel, zegt wethouder Josien van Cappelle. De doelstelling van het project is om méér Capellenaren digitaal vaardig te maken, en om hun digitale vaardigheden te verbeteren.

Aanbod onder de aandacht
De gemeente inventariseerde daarom welke organisaties ‘iets’ doen voor burgers op het gebied van digitaal meedoen. Dat kan zijn door ondersteuning en training of door het bieden van computer- of internettoegang. Dit Digitaal-Meedoen-aanbod brengen we via diverse kanalen onder de aandacht bij de doelgroepen, zoals in een folder, via een voorlichtingstour en op www.digitaalmeedoen.nl.

Stimuleren ontwikkeling aanbod
De gemeente wil met Digitaal Meedoen bovendien stimuleren dat organisaties hun aanbod nog beter afstemmen op de behoeften van de doelgroep. Ook afstemming op de eisen die de maatschappij op digitaal gebied aan burgers stelt, vindt de gemeente van belang.

Voor iedereen
Digitaal Meedoen is er voor alle Capellenaren: voor mensen die net met computeren of internetten beginnen, maar ook voor mensen die al verder zijn en méér willen leren.

Partners Digitaal Meedoen
De gemeente werkt binnen dit project samen met diverse partners. Dit zijn organisaties die de projectdoelstelling ondersteunen of organisaties die zelf een digitaal-meedoen-aanbod hebben. Bekijk de partners.

Partner worden van Digitaal Meedoen
Is uw organisatie nog geen partner, maar wilt u dat wel worden? De projectleider van Digitaal Meedoen, Maartje de Boer, neemt contact met u op als u uw contactgegevens mailt naar info@digitaalmeedoen.nl.

Doe ook mee!
Wilt u meehelpen om méér Capellenaren digitaal vaardig te krijgen? Kijk dan op de pagina voor verwijzers wat u kunt doen, en download er promotiemateriaal uit de toolkit.