De ouderenadviseur van de KBO

De ouderenadviseur is een getrainde vrijwilliger die bij ouderen aan huis komt. Om te adviseren en te helpen bij tal van zaken. Van ingewikkelde administratie tot het bieden van een luisterend oor. Hoe gaat dat precies in zijn werk? In drie delen beschrijven we een aantal praktijkvoorbeelden. Hieronder deel 1.

Eén van onze ruim 500 ouderenadviseurs heeft voor een lieve mevrouw na veel bellen en praten met succes de geschrapte zorguren teruggehaald. Ook regelde de adviseur vrijwillige hulp aan huis. Mevrouw woont hierdoor nog heerlijk thuis en heeft weer de regie terug over haar zorg. Een perfect voorbeeld van een adviseur om apetrots op te zijn.

Een 83-jarig KBO-lid brak haar heup na een val in de badkamer. Ze was alleen thuis en riep om hulp. De buren belden de politie en die trapten de voordeur in om binnen te komen. De mevrouw kreeg goede medische hulp, maar bleef wel zitten met haar kapotte voordeur. De woningbouwvereniging stuurde een rekening van 1300 euro.
De KBO-ouderenadviseur werd daarop ingeschakeld. Deze ging na wat er juridisch mogelijk en noodzakelijk is om de schade vergoed te krijgen. Daartoe stuurde de ouderenadviseur de nodige brieven en mails. Na veel vijven en zessen is de schade inmiddels volledig vergoed. Mevrouw is intussen goed gerevalideerd. Ze woont weer thuis en kan haar 1300 euro ergens anders aan besteden.

Wilt u contact met een ouderenadviseur, of zelf vrijwilliger worden?
Klik dan hier voor meer informatie.