KBO-PCOB boottocht op Woensdag 26 juni 2019

De boottocht vertrekt weer vanaf de steiger bij het Vuikterrein. De vaartocht zal gemaakt worden met hetzelfde schip als vorig jaar de “Marlinda” van Rederij “Fortuna”

Het zal weer een geheel verzorgde dag gaan worden met na het inschepen koffie met gebak, tussen de middag een lunch en s’middags nog een drankje en iets lekkers. De boot vertrekt om 10.00 uur van de kade, u kunt inschepen vanaf 09.00 uur. Rond 17.00 uur hopen we weer terug te zijn.

Voor eventuele vragen over deze boottocht kunt u bellen met de volgende telefoonnummers: 0655334569 (dhr. J. Klein ) en 0104550448 (dhr. L. Verkade).

VAARROUTE 2019

 • Vertrek vanaf Capelle a/d IJssel, steiger Vuykterrein, vaartocht rond het eiland van IJsselmonde.
  Over de Hollandse IJssel, onder de Algerastuw en brug door, de Hollandse IJssel uit, de Nieuwe Maas op, ter hoogte van de Van Brienenoordbrug .
 • We varen verder in de richting van Dordrecht, ter hoogte van Krimpen a/d Lek, Kinderdijk draaien wij de Noord in, langs Ridderkerk, Alblasserdam, de Alblasserdamse brug, H.I. Ambacht, dan komen we op het drie rivierenpunt van de Noord, de Beneden Merwede en de Oude Maas. We draaien dan de Oude Maas op dit is ter hoogte van Papendrecht, Dordrecht en Zwijndrecht, de Oude Maas af.
 • Dan onder de Dordtse Bruggen door langs de Dordtse Kil, verder de Oude Maas af, Puttershoek, Heerjansdam, Barendrecht, Oud Beijerland, langs het Spui, de vaarweg in de richting van het Haringvliet, Rhoon, Poortugaal, Hoogvliet, Spijkenisse, onder de Spijkenisse brug door, langs het Hartelkanaal.
 • Het Hartelkanaal is de verbinding tussen de Oude Maas en de Maasvlakte, Europoort.
  Onder de Nieuwe Botlekbrug door de Oude Maas uit, langs het Botlekgebied. We varen nu de Nieuwe Maas op, langs Vlaardingen, Pernis. We zullen ook een rondje maken in de Eemhaven. Vervolgens over de Nieuwe Maas langs Schiedam, Waalhaven waar wij ook een rondje maken.
 • We varen in de richting van de Skyline van Rotterdam Stad. We gaan de Maashaven in.
  Hier ligt het voormalige vlaggenschip van de Holland America Line, de SS Rotterdam.
 • Vervolgens onder de Erasmusbrug door richting het Noordereiland met historisch Hulstkamp gebouw, onder de Willemsbrug door, langs de Kuip, het Feyenoord stadion, de Van Brienenoordbrug, dan van de Nieuwe Maas de Hollandse IJssel in en dan zullen wij weer afmeren in Capelle a/d IJssel.

Kosten

We schepen weer in bij de steiger van het Vuikterrein om ong. 09.30 en hopen tegen 18.00 uur terug te zijn
De kosten voor de boottocht zijn dit jaar 50,- euro per persoon als u lid bent van de KBO-PCOB en 65,- euro per persoon voor niet leden.

Opgeven voor deelname

De opgavestrook voor deze boottocht vindt u hieronder .

——————————————————————————————————–

OPGAVESTROOK BOOTTOCHT WOENSDAG 26 JUNI 2019

Ondergetekende meldt zich aan voor de boottocht van de PCOB-KBO op woensdag 26 juni 2019 en zal het bedrag van € 50,- (voor leden PCOB / KBO Capelle a/d IJssel) en € 65,- (niet lid) per persoon uiterlijk voor 30 april 2019 overmaken op rekeningnummer IBAN: NL64RABO0106049488 t.n.v. A.T.C.Dijkema-Kool PCOB – afdeling Capelle aan den IJssel

Naam eerste deelnemer :
geboren

Naam tweede deelnemer:
geboren

Adres:

Telefoon: Email:

Naam: Handtekening Datum
– -2019

Aanmelden per mail ook mogelijk

Uw aanmelding graag mailen naar: leen.verkade@hotmail.nl of opsturen naar:

dhr L.J.Verkade,
Orkaden 7,
2904 VN Capelle aan den IJssel