KBO-PCOB-Petitie voor een Boostervaccin!

Vanwege de oplopende besmettingscijfers pleit KBO-PCOB voor een snelle boosterprik voor 60-plussers.
De KBO-PCOB heeft een persbericht hierover uitgebracht, waarin de politiek gevraagd wordt om de boosterprik voor 60-plus sneller beschikbaar te maken.

Ook zijn we een petitie gestart. De kracht van de petitie is dat zoveel mogelijk mensen hem ondertekenen.
We willen dat zoveel mogelijk mensen nog deze week de petitie gaan ondertekenen.
Indien er veel handtekeningen onder de petitie komen staan, streven we ernaar om a.s. vrijdag deze petitie aan te bieden aan leden van de Tweede Kamer.

Lees ons persbericht:

KBO-PCOB start petitie omdat boostervaccin voor 60-plussers er sneller moet komen

Focus
De noodzaak om het boostervaccin beschikbaar te stellen, wordt met de dag groter. Daarom start seniorenorganisatie KBO-PCOB een petitie waarin het kabinet en de Tweede Kamer wordt opgeroepen om haast te maken met deze booster. Wachten tot 6 december is te laat.
Gusta Willems van KBO-PCOB: “Het is nu al twee voor twaalf. Misschien zelfs al geweest. Er zijn steeds meer zieken onder verpleeghuisbewoners, maar ook huisartsen krijgen meer mensen met coronaklachten op bezoek. De boosterprik moet, voor degene die dat wil, eigenlijk nu al klaarliggen. Laten we dan met 60-plus beginnen.”

Dat de impact van corona op senioren heftig is, heeft het afgelopen jaar wel laten zien, met name in verpleeghuizen. Willems: “We moeten echt voorkomen dat dat zich herhaalt. En hopelijk hebben we geleerd van toen en kan iedereen in het verpleeghuis voor die extra prik terecht. Dus ook mensen die niet bij het RIVM geregistreerd zijn of niet onder behandeling van de instellingsarts staan.”

Petitie
Het is de bedoeling dat de petitie richting de leden van de Tweede Kamer en het kabinet gaat. Niet alleen senioren wordt gevraagd de petitie te ondertekenen, maar ook iedereen die deze actie steunt.

Onderteken hier de petitie:

onderteken de petitie.