Fitheidstest 60-plussers in alle Capelse wijken

Voldoende bewegen is goed voor iedereen, dat hoeven wij u waarschijnlijk niet meer te vertellen. Bewegen houdt het lichaam in vorm, verhoogt de stofwisseling, is een basis voor sociale contacten, vermindert stress en het is ook gewoon… leuk! Kortom: bewegen maakt een mens gelukkiger.

Dit jaar zal voor de zesde keer de Fitheidstest voor mensen van 60 jaar en ouder in Capelle aan den IJssel georganiseerd. De test wordt afgenomen onder professionele begeleiding. De onderdelen van de test zijn volledig gericht op de algemene dagelijkse handelingen. De resultaten worden meteen na de test met u besproken. Als u het op prijs stelt, kunt u ook leefstijladviezen krijgen. Ook kunt u antwoorden krijgen op vragen zoals: Beweeg ik genoeg en hoe is het gesteld met mijn uithoudingsvermogen? Ik sport niet omdat ik lichamelijke klachten heb, maar welke manier van bewegen kan ik nog wel? Is het voor mij medisch verantwoord om te sporten en bewegen?

De Fitheidstest vindt in iedere wijk plaats en wordt verspreid over het hele jaar aangeboden.

Om deel te nemen aan de test wordt een eigen bijdrage van € 5,- gevraagd.

U kunt zich aanmelden op ww2w.sportiefcapelle.nl !
U kunt zelf (op basis van beschikbaarheid) uw tijdstip kiezen. Ook kunt u in een andere wijk deelnemen, als u bijvoorbeeld verhinderd bent op de dag in uw eigen wijk.

Overzicht data en locaties

1 oktober Middelwatering Sportcomplex Aquapelle, Alkenlaan 85
18 oktober ’s Gravenland Gymzaal Berliozstraat 3
22 oktober Schollevaar Sportzaal Schollevaar, Gong 1
15 november Schenkel Sporthal Schenkel, Capelseweg 39
16 december Oostgaarde Sporthal Oostgaarde, Dakotaweg 261

Inschrijven voor de fitheidstest(en) kan op www.sportiefcapelle.nl.
Daar kan op basis van beschikbaarheid een tijdstip gekozen worden, ook in een andere wijk als dat beter uitkomt. Meer informatie via Sportief Capelle, telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 10.00 tot 12.00 uur op telefoonnummer 010 258 87 87.