Foto’s van onze dagtocht naar Avifauna!

Impressie van een warme dag in Avifauna….

Op een warme woensdag 30 mei reed onze bus naar het bekende dierenpark Avifauna. De bus haalde eerst op twee adressen in Capelle mensen op en reed daarna door naar buurtgemeente Nieuwerkerk waar om 10.00 uur precies nog 21 deelnemers van de KBO Nieuwerkerk instapten. Met uiteindelijk 43 mensen aan boord vervolgde de mooie autobus zijn reis naar onze bestemming Alphen aan den Rijn…..

Ontvangst met koffie/thee en gebak:

Na aankomst wordt ons gezelschap ontvangen in de Valkenzaal, gelegen in het Parkrestaurant van Avifauna. Wij namen daar koffie of thee met een lekker stukje gebak erbij. Na een uur vertrok het hele gezelschap al lopende terug naar de hoofdingang en staken de weg over naar de aanlegsteiger waar een van de rondvaartboten van Van der Valk al gereed lag.

Rondvaart door het Groene Hart

Trossen los! De boot maakte een rondvaart over de Heijmans Wetering. We voeren over het kanaal dwars door de gemeente Woubrugge, dit dorp wordt ook wel ” Het Wassenaar van het Groen Hart” genoemd.
Er staan prachtige villa’s langs het water, de passagiers keken hun ogen uit. Voorbij dit mooie dorp voer de boot rechtsaf naar het grote Braassemermeer, waar de boot een rondje maakte. Vervolgens werd de terugtocht richting Alphen aan den Rijn ingezet.

Om 13.00 uur meerde de rondvaartboot weer af aan de kade van het vogelpark en liepen we allemaal in het zonnetje terug naar ons restaurant in de Valkenzaal. Wij kregen daar een koffietafel (met kroket!) aangeboden.

Parkbezoek

De rest van de middag konden onze gasten op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het bekende vogelpark. Er zitten in de diverse kassen en vogelkooien vele tientallen soorten vogels, waaronder de bekende kakatoe.

Vogeldemonstratie

Om precies 15.00 uur zat iedereen al klaar op de tribune voor een leuke en leerzame vogeldemonstratie met roofvogels. De demonstratie duurde ongeveer een half uur. Na afloop kon iedereen op eigen gelegenheid nog een laatste ronde maken door het park.

Terugreis

Rond 16.30 uur stond de touringcar van Valk Tours weer bij de hoofdingang gereed om ons reisgezelschap terug te brengen. Pas in de bus vielen de eerste – aangekondigde- regendruppels en kwamen we in een heftige onweersbui terecht in de dagelijkse files op weg naar allereerst Nieuwerkerk. We kregen toch nog een zwoel regenbuitje te verwerken bij het uitstappen…..
Vervolgens reed de bus naar de eindhalte bij het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel, waar de laatste deelnemers om 18.15 uur uitstapten.

Tot slot

Het was een goed verzorgde reis op een relaxte zomerdag waarbij iedereen heeft genoten én van het mooie weer én van het schone en goed onderhouden vogelpark. Het was een bezoek meer dan waard.

Foto’s van deze dagtocht

Er zijn veel foto’s gemaakt tijdens deze dag. Op internet is een beperkt aantal van deze foto’s geplaatst van deze dag in het park en op de rondvaartboot. Deze foto’s kunt u bekijken via de volgende twee links :