Bezoek aan Kerstmarkt Orchideeën Hoeve in Luttelgeest

Op donderdag 15 december organiseert de KBO in nauwe samenwerking met de Capelse organisatie Anders Ouder Worden (A.O.W.) een gezellige dagtocht per luxe touringcarbus van De Snelle Vliet naar de geheel overdekte Orchideeën Hoeve in Luttelgeest (Flevoland).

Ontdek, beleef, geniet, lach en bewonder in de Orchideeën Hoeve! Wandel door de 25.000 vierkante meter overdekte tuinen en bewonder ontelbare soorten wilde en zeldzame tropische bloemen of geniet van duizenden vlinders in de grootste vlindertuin van Europa.

In de Lorituin genieten tientallen papegaaitjes van uw aanwezigheid. De zogeheten lori’s eten een cupje nectar leeg uit uw hand en showen graag hun capriolen. Door de hoge bomen roetsjen witoorpenseelaapjes en Roodbuiktamarins. Zoekt u het liever wat dichter bij de grond? Voer dan de dikke koikarpers of reuze roodstaartmeervallen of bewonder hoe rustig de schildpadden voorbij zwemmen.

orchideenhoeve

Op 15 oktober 2016 opende de Orchideeën Hoeve een gloednieuwe natuurervaring: een ‘zwevende’ bloementuin. In deze nieuwe bloemenattractie wordt de bezoeker meegezogen in een sprookjesachtige bloemenwereld waarin duizenden kleurrijke bloeiers een oneindige wolk vormen. Het unieke concept is geïnspireerd op de wereldberoemde Japanse kersenbloesemperiode en is nog nergens in Europa te ervaren.

  • 10.00 uur Vertrek Fidelio , woongebouw Spinoza in Schollevaar,richting de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest.
    U wordt ontvangen met twee kopjes koffie/thee met gebak van de warme bakker.
    U brengt een eerste bezoek aan de showtuinen, Vlindervallei, Lorituin, kwekerij en de winkel.
  • 12.00 uur sluiten we de ochtend af met een smakelijke koffietafel met kroket.
    Vervolg bezoek aan de showtuinen, Vlindervallei, Lorituin, kwekerij en de winkel.
  • 15.30 uur Ons vertrek per bus in verband met mogelijke files onderweg.

De hallen zijn in kerstsfeer en er is ook een kerstmarkt.
Bij vertrek ontvangt iedereen een orchidee in cadeauverpakking.

Deelname Kosten € 30. per persoon.
Aanmelden bij Mies Hellemons tel. 010-4517348 na 17.00 uur. Graag vooraf betalen op bankrek.nr NL30INGb 0680763910 t.n.v. F.M.Kamps de Koning te Capelle aan den IJssel.