5 Capelse gedecoreerden Koninklijke lintjesregen 2019

Tijdens de traditionele lintjesregen op vrijdag 26 april worden in Capelle 5 Capellenaren tot Lid in de Orde van Oranje Nassau benoemd. In het Van Cappellenhuis reikte burgemeester Peter Oskam vanaf 9.30 uur de bij de Koninklijke onderscheidingen horende versierselen uit aan de gedecoreerden

De 5 gedecoreerden zijn: ‘

 • De heer N. (Nico) van Herk : Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  De heer Van Herk ontvangt zijn Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten als penningmeester, koster en commissielid van de Zending- en Evangelisatiecommissie en als vrijwilliger bij de Gereformeerde Gemeente Capelle aan den IJssel. Zijn administratieve kwaliteiten heeft hij op meerdere fronten ingezet voor de kerk. Naast de Elimkerk in Capelle aan den IJssel heeft hij zich ook ingezet voor de Stichting Friedenstimme te Gouda.
 • Mevrouw C. (Corrie) Stehouwer-de Snoo: Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  Mevrouw Corrie Stehouwer-de Snoo ontvangt haar Koninklijke onderscheiding voor haar inzet bij de Oosterkerk, de vakantiekerkdienst bij RCN Toppershoedje, als gastvrouw in vakantieweken voor mensen met een beperking en tot slot bij het IJsselland Ziekenhuis voor het intern patiëntenvervoer.
 • Mevrouw H.J. (Henny) van der Aerts-Vering: Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  Mevrouw Henny van der Aerts – Vering ontvangt haar Koninklijke onderscheiding voor haar enorme inzet als vrijwilliger voor stichting De Zonnebloem. Ze is secretaris van de afdeling Capelle aan den IJssel en gaat als hoofdverpleegkundige mee op vaarvakanties. Daarnaast is zij vrijwilliger bij Hospice IJsselOever.
 • Mevrouw A.C.M. (Anja) Kleisterlee-van der Sman: Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  Mevrouw Anja Kleisterlee – van der Sman ontvangt haar Koninklijke onderscheiding als onvermoeibare, enthousiaste vrijwilliger voor de Rooms-katholieke gemeenschap van de St. Paulus Bekering. Zij organiseert er allerlei activiteiten, zoals een snuffelmarkt, Feest van de Geest, Bevrijdingsconcert en Sinterklaasmiddag. Bovendien is ze lid van de diaconie. De kerkgemeenschap kan altijd op haar rekenen.
 • De heer B.J.M. (Bernard) Geise: Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  De heer Bernard Geise ontvangt zijn Koninklijke onderscheiding voor zijn activiteiten voor de rooms-katholieke gemeenschap van de St. Paulus Bekering. Zijn verdiensten bestaan onder meer uit de organisatie van concerten, Feest van de Geest, het houden van Pastorale Wacht en het bezoek van ouderen en zieken. Ook is hij een actief CDA-lid en zet hij zich in voor stichting De Zonnebloem.